Kliknite na polje Registracija i kreirajte svoj nalog


Duša Vuković

Duša Vuković je završila Matematičku gimnaziju 1996. godine, a zatim i redovne i master studije sa visokim prosekom na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer za računarstvo i informatiku. Nakon studija se vratila da predaje računarske predmete u Matematičkoj gimnaziji, školi koja ima zahtevan plan i program iz stručnih predmeta posebno kreiran za obdarene učenike.

Nosilac je nagrade na državnom takmičenju iz programiranja još u vreme kada je bila učenik, a kao profesor je ostvarila nagrade za inovacije u nastavi, i u državi u okviru Kreativne škole, i u inostranstvu na Evropskom forumu inovativnih nastavnika.

Objavila je sa kolegama šest knjiga iz oblasti programiranja:

  • Osnovi programiranja u okruženju grafičkih operativnih sistema - programski jezik C# (2006)

  • Osnovi programiranja u okruženju grafičkih operativnih sistema - programski jezik C# priručnik za nastavnike (2007)

  • Osnovi programiranja - programski jezik C#  (2012)

  • Računarstvo i informatika - za 3 razred gimnazije (2014)

  • Veb programiranje (2015)

  • Računarstvo i informatika - za 4 razred gimnazije (2015).

Autor je i realizator više obuka iz oblasti programiranja i primene informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavi. Nosilac je više međunarodnih sertifikata iz oblasti baza podataka i programiranja - Oracle Database Certified Junior Associoate.

Sertifikovani je nastavnik Oracle Akademije za kurseve “Java programming”, “Java Fundamentals”, “Database Design and Programming with SQL” i “Database Programming with PL/SQL”, “HP - Technology in the classroom”, “CISCO - Networking for Home and Small Businesses”, “Microsoft innovative Educators”.

Author's courses